SeaTalk editie 8, beschikbaar vanaf 1 juni 2023

Wat lees je in SeaTalk 8?

Beste lezer

De zomer staat voor de deur! Zowel pleziervaarders, watersporters als toeristen zullen ook dit jaar weer genieten langs, in én op het water. Op 1 juni a.s., tijdens Oostende voor Anker, lanceren we onze nieuwe editie van SeaTalk. Benieuwd wat je mag verwachten? Hier alvast een voorsmaakje:

Cover SeaTalk magazine editie 8

Cover SeaTalk editie 8, verkrijgbaar vanaf 1 juni 2023.

Fregatkapitein Boulanger duiker-ontmijner Marine

Commandant Boulanger van de Dienst voor Opruiming en Vernietinging van Oorlogstuigen Zeebrugge, kort gezegd DOVO Zeebrugge, legt uit hoe het leven van een duiker-ontmijner eruitziet. 

Deepak Mehta MCA Community Antwerpen

Deepak Mehta, de ecosystem developer van MCA Community ziet voor elk probleem zelfs meerdere oplossingen, zolang we research en development democratiseren in plaats van alles om een competetieve manieren te willen ontwikkelen.

Onlangs werd de sv Mercator versleept voor grondige renovatiewerken. Lees meer over de geschiedenis en over de plannen met het monumentale schip in Oostende.

Leerlingen opleiding hout 6 lyceum Eilandje in Antwerpen

Sinds het begin van dit schooljaar kunnen de vrijwilligers van de mijnenveger M477 Oudenaarde rekenen op extra helpende handen. Leerlingen van het Stedelijk Lyceum Eilandje in Antwerpen engageerden zich voor de renovatie en heropbouw van de houten compartimenten van het schip. 

Ugent onderzoekster MCM Lab mijnenbestrijding

Het Mine Counter Measures Lab of MCM Lab werd in 2021 opgericht, met als doel onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten uit te voeren in het kader van mijnenbestrijding, samen met de Marine. Ljiljana Platisa is business ontwikkelaar aan de Universiteit Gent en legt uit hoe ze een bijdrage levert aan dit project. 

Marineschilder met handicap blindheid

Charles Emmanuel Schelfhout is een getalenteerde Belgische kunstenaar met een passie voor de zee. Als officieel schilder van de Belgische marine met een gevarieerd verleden heeft hij zijn passie voor de zee weten om te zetten in een ware inspiratiebron, ondanks zijn visuele handicap.

Fotograaf van de Marine Jorn Urbain

Op onze cover prijken topzeilschoener Jantje en driemastbark Artemis, twee trouwe bezoekers van Oostende voor Anker. Het beeld werd vastgelegd in 2022 door Jorn Urbain. Menig lezer van SeaTalk kent Jorn als ‘de fotograaf van de  Marine’. Op bijna elke protocollaire aangelegenheid duikt hij op met zijn fototoestel in de aanslag. Voor wie van fotografie houdt, een leuke job. Maar hoe kom je aan zo’n special job?

Steven De Nijs CEO Boluda Towage Belgium

Om als maritiem bedrijf een goede koers te varen, zijn niet alleen de werknemers aan boord van belang. Steven De Nijs (46) staat sinds anderhalf jaar aan het roer, weliswaar meestal vanop kantoor, van Boluda Towage Belgium, de Belgische tak van de wereldleider in maritieme sleepdiensten. Hij vertelt hoe hij de titel General Manager Area Scheldt & Zeebrugge op zijn naamkaartje kreeg.

 

’t Zal in 2025 een spectaculair zicht zijn op de Schelde. Als alles naar wenst verloopt, vaart een vreemdsoortig vaartuig van zo’n 160 meter lang en 42 meter breed de rivier op richting Antwerpen. En er volgen er zo nog een zevental. Deze operatie kadert in de constructie van een nieuwe Scheldetunnel voor – jawel – het Oosterweeltraject. Maar vooraleer daar gebaggerd wordt, komt er heel wat voorbereidend werk bij kijken. Liesbet Van der Burght neemt ons mee aan boord van een surveyschip.

 

De geschiedenis van de Anglo Belgian Corporation liet zich optekenen in een vuistdik boek. Al langer dan een eeuw bouwt deze Gentse firma dieselmotoren met wereldfaam. Nu zetten ze de stap naar emissievrije aandrijving. SeaTalk trok in het kielzog van Sales Manager Jean-Christophe Van Acker doorheen de immense fabriekshallen in de Gentse haven.

 

Marinekadetten Oostende met XO Katrien Brackx

Katrien Brackx wacht niet op de zomermaanden om zich aan en op de zee te begeven. Als telg uit een schippersfamilie kon ze de lokroep van het ruime sop niet weerstaan. Deze maritime lady maakte van haar passie niet alleen haar beroep, ook al haar hobby’s lokken haar naar het water. Ze vertelt over haar job en haar liefde voor de Marinekadetten. Lees het artikel in ons magazine en beleef haar verhaal via ons YouTube-kanaal:

SeaTalk lidmaatschap met gratis Captain Teddy

SeaTalk per post ontvangen? Dat kan! Word lid van onze community en ontvang de vier edities van 2023 in je brievenbus. Captain Teddy krijg je erbij als welkomstgeschenk. BESTEL HIER