Oostende voor Anker 2023

Anker los voor vier dagen maritiem plezier in Oostende

Oostende voor Anker, het jaarlijkse maritieme evenement in Oostende is momenteel aan de gang. Van donderdag 1 juni tot en met zondag 4 juni 2023 drijf je mee op de golven van bruisende activiteiten. En bovendien draagt het mooie weer bij aan de ambiance en gezelligheid rond de haven en in de stad gedurende het hele weekend. 

Lees verder onder de foto…

Drukte in de straten van Oostende - Veel bezoekers voor Oostende voor Anker

Een zee van amusement

Het festival, een van de grootste maritieme evenementen in Europa, trekt ook dit jaar wellicht meer dan tweehonderdduizend bezoekers van over de hele wereld. Gasten kunnen historische schepen en maritieme ambachten bewonderen, genieten van muziek- en dansoptredens, lekkernijen recht uit zee, ambachtelijke tentoonstellingen en lezingen over maritieme geschiedenis en cultuur bijwonen.

Lees verder onder de foto…

Optreden van muzikanten tijdens Oostend voor Anker 2023
Man bakt vis tijdens oostend voor anker 2023

Varen in stijl

Dit jaar presenteert het evenement een unieke attractie: gondola’s die in het Mercatordok rondvaren. De drie type gondola’s – Gondole del Settecento (18e eeuw), Mussin ‘Albino’, Gondolino ‘Giorgio’ – bieden bezoekers de kans om mee te varen en een onalledaags zicht op Oostende te ervaren. De typische bootjes hebben hun thuishaven Venetië verlaten en liggen dit weekend aan onze kust.

Lees verder onder de foto…

Waar de toekomst van de zee begint

Een andere bijzondere deelnemer dit jaar is De Blauwe Cluster. Je krijgt de kans om het Blauw Innovatiedorp meer dan twintig standhouders te bezoeken, allemaal bedrijven, universiteiten en organisaties die actief zijn op en rond de zee. Ze stellen er hun innovatieve projecten en economische activiteiten voor, een ideale inspiratiebron voor jongeren met interesse in de maritieme sector.  Je ontdekt er uitdagingen op de arbeidsmarkt voor heden en toekomst.   

Lees verder onder de foto’s…

VLIZ Innovatiedorp De Blauwe Cluster Oostende voor Anker 2023
Exail Eca Robotics in Blauw Innovatiedorp tijdens Oostende voor Anker 2023

Verhalen van de zee

Ook de Belgische en Nederlandse marine zijn aanwezig op het festival, wat een unieke kans biedt om inzicht te krijgen in hun functies en operaties. Daarnaast werd op 1 juni ook  een nieuwe editie van het magazine SeaTalk gelanceerd, het co-branding magazine van The Belgian Navy. Neem gratis je exemplaar mee in het marinedorp, in de viptent of bij het onthaal. Je leest boeiende verhalen van mensen die actief in de maritieme sector en hun ervaringen met jou willen delen.

Lees verder onder de foto’s…

Dorp van de Belgische Marine tijdens Oostende voor Anker 2023
NIeuwe editie SeaTalk editie 8 werd gelanceerd tijdens Oostende voor Anker 2023

Kortom, Oostende voor Anker is een must-see evenement voor iedereen die geïnteresseerd is in maritieme geschiedenis, cultuur en erfgoed. De deelname van meer dan 150 klassieke  schepen zorgt voor een unieke decor in deze levendige badstad.  

Auteur: redactie SeaTalk
Foto’s: Jorn Urbain – Oostende voor Anker