SeaTalk editie 7, beschikbaar vanaf 17 maart 2023

Wat lees je in SeaTalk 7?

Beste lezer

Op 17 maart verschijnt de nieuwe editie van SeaTalk magazine. Aan de cover is het te zien dat we klaar zijn voor mooi weer. We kijken nu al uit om u tijdens één van de komende voorjaarsevenementen te ontmoeten. Wat dacht u bijvoorbeeld van Oostende voor Anker?  Vooraleer het zover is, blader door onze nieuwe editie en genieten van boeiende reportage uit de maritieme sector. Dit mag u verwachten:

SeaTalk Magazine editie 7

Cover SeaTalk editie 7, verkrijgbaar vanaf 17 maart 2023.

Is de brandweer bevoegd om een brand aan boord van een schip te blussen? Hebben ze daarvoor een speciaal opgeleid team? SeaTalk zocht het voor je uit en ging te rade bij kapitein Dries Van der Veken, postverantwoordelijke in Oostende van de Hulpverleningszone 1 West-Vlaanderen.

Vrouwen bij de Marine

U dacht dat de Belgische Marine iets voor mannen is? Vergeet het maar! De tijden zijn veranderd en genderdiversiteit maakt integraal deel uit van de organisatie. Momenteel bestaat 13% van het personeelsbestand uit vrouwen.

Christian Lainé directeur Naval Group Belgie en MCM Lab

Ooit al gehoord over het MCM LAB? Christian Lainé is er de directeur. In een interview vertelt hij over het belang van deze samenwerking in functie van de toekomst van de mijnenbestrijding.

Quentin Deraedt jongste powerboat piloot belgie

Met volle snelheid scheurt een knalgele offshore rib over het Brugse Boudewijnkanaal. Aan boord de jongste powerboatpiloot van België: Quentin Deraedt (18). 

vzw Hulpbetoon in de Marine helpt mensen in nood

De vzw Hulpbetoon in de Marine helpt leden in nood.  Claude Schmidt uit Verviers is zo iemand. Na jaren dienst bij de Marine, werd zijn onbezorgde pensioenleven van de ene dag op de andere overspoeld door een pak ellende. 

SeaBlue, de nieuwe uniformen bij de Belgische Marine

Afgelopen november kregen de eerste bemanningsleden van de Marine hun nieuwe werkplunje, die de naam Seablue meekreeg. In SeaTalk krijg je een overzicht van de evolutie van de uniformen doorheen de tijd.

Emma Scheiris Exmar Antwerpen

Emma Scheiris (33) staat bij Exmar aan het hoofd van de dienst HSEQ (Health Safety Environment Quality) en streeft dagelijks samen met haar team naar duurzaamheid. Ze vertelt over haar boeiende job in de wereld van de scheepvaart.

Paardenvissers in Oostduinkerke Koksijde

Auteur Jan Huyghe vertelt over de evolutie van die noeste stiel van visser en paard. Over het ontstaan ervan einde 14de eeuw tot nu… er resten nog 15 erkende paardenvissers in Oostduinkerke.

 

Kapitein Piet Smet Play 4 Over de Oceaan

Piet Smet ken je ongetwijfeld van het programma ‘Over de Oceaan’ op Play4. Over de ervaringen van de bv’s  vulden de kranten al meerdere pagina’s. Maar SeaTalk is vooral benieuwd naar het verhaal van de kapitein. Hoe kwam dat productiehuis bij hem terecht?

De reservisten van de Belgische Marine - Quote Winston Churchill

Kent u nog militairen die slechts enkele weken of maanden per jaar werken en waarbij dat statutair in orde is? Het zijn de reservisten. En zoals Winston Churchill ooit bevestigde met een quote: ze zijn en blijven een belangrijke troef voor de Marine. 

SeaTalk lidmaatschap met gratis Captain Teddy

SeaTalk per post ontvangen? Dat kan! Word lid van onze community en ontvang de vier edities van 2023 in je brievenbus. Captain Teddy krijg je erbij als welkomstgeschenk. BESTEL HIER