Persbericht

België is nautisch magazine SeaTalk rijker

Admiraal Jan De Beurme en uitgever Caroline Ostyn

SeaTalk heet het nieuwe magazine over de maritieme wereld. Boeiende reportages over militaire, civiele en recreatieve scheepvaart. Vooral de mens achter het vaartuig staat in de kijker. “Met SeaTalk bieden we een platform aan personen en bedrijven met passie voor alles op en rond het water. In 2016 lanceerden we RateOne, een gelijkaardig product, maar dan voor een community die bevlogen is door luchtvaart. Op vraag van de VZW Hulpbetoon aan de Marine volgde SeaTalk”, vertelt uitgever Caroline Ostyn.

Breed binnen de niche

In SeaTalk vind je zowel artikels over de Belgische Marine als over de koopvaardij. Er is ruimte om de nieuwste technologieën te belichten en daarnaast besteedt de redactie uitgebreid aandacht aan plezier op het water: recreatief varen met zowel zeil- als motorboten, watersporten etc. Met een ruim vizier brengt men de sector in woord en beeld.

Gebundelde krachten

Caroline Ostyn is uitgever en coördinator van SeaTalk. Daarnaast rekent ze op partnerships van federaties, bedrijven en de Marine. Het was dan ook admiraal Jan De Beurme die aan boord van de Mercator SeaTalk lanceerde op vrijdag 4 juli ll. De Beurme, die naast Marc Nuytemans (Blauwe Cluster), Alexander Saverys (CMB) en Leo Van Dorsselaer (hoofdredacteur recreatief), de eerste editie opent met het voorwoord benadrukt uitdrukkelijk: “In de recente geschiedenis van ons land is het de eerste keer dat een Belgisch magazine aan de zeevaart gewijd wordt. Omdat het leven van de Belgische Marine ook deel uitmaakt van uw leven, dat van de gebruikers van de zee, willen we onze verhalen en nieuwsfeiten graag delen met de lezers van SeaTalk.”

Mercator Oostende

“Dankzij het partnership met de Marine en de vzw Hulpbetoon aan de Marine krijgt SeaTalk vanaf de lancering alle wind in de zeilen,” benadrukt de uitgever.

Charles Colot en burgemeester Bart Tommelein

Ook burgemeester Bart Tommelein was aanwezig bij de voorstelling van het nieuwe magazine. Korvetkapitein Charles Colot overhandigde hem het eerste exemplaar.

Niet alleen digitaal

Uiteraard is SeaTalk online aanwezig: via een website, sociale media en nieuwsbrieven. Maar het verschijnt ook echt! Vier keer per jaar vind je SeaTalk als degelijk papieren magazine. Per editie worden er 8.000 exemplaren gedrukt. Alle reportages verschijnen in beide twee landstalen. Het magazine is te koop via krantenwinkels, per post verkrijgbaar als lid van de SeaTalk-community en GRATIS via geselecteerde partners en afhaalpunten.

Foto’s: The Belgian Navy Jorn Urbain

 

Lid worden