Open Scheepvaartdagen 2022

Stichting MPM heeft voortaan twee schepen in eigen beheer

Heel wat animo afgelopen weekend in haven van Antwerpen. Naast de beurs voor binnenvaart ‘Open Scheepvaartdagen’ in de Waagnatie, kon je ook terecht op de Droogdokkensite voor twee plechtige momenten.

Enerzijds werd de houten ondiepwatermijnenveger Oudenaarde M477 voorzien van een nieuwe trap, die voortaan een veilige toegang moet bieden aan personen die het schip vanop het dek willen bezichtigen. Omdat de stad Oudernaarde het peterschap draagt van dit schip, was het burgemeester De Meulemeester die het lintje kwam doorknippen.

Burgemeester van Oudenaarde knipt lintje
Eerbetoon

Verder kwam ook minister Lydia Peeters, Vlaams minister van mobiliteit & openbare werken, langs op de Droogdokkensite om het gerestaureerde lichtschip, de West-Hinder III, officieel over te dragen aan de stichting MPM (Maritiem Patrimonium).

Minister Lydia Peeters tijdens haar speech op de brug van de West-Hinder III.

Marinekadetten Geel

Ook de Marinekadetten waren aanwezig tijdens de overdracht van de West-Hinder III aan MPM. Ze verdeelden de nieuwe editie van SeaTalk, met daarin een artikel over hun 100ste verjaardag.

Vanaf heden heeft MPM dus twee schepen in eigen beheer, die voortaan op afspraak toegankelijk zullen zijn voor het grote publiek.

Een bezoek plannen? Kijk op de website van MPM.

Auteur: Redactie SeaTalk
Foto’s: Martin Ferket & Koninklijk Marine Kadettenkorps Geel 

 

Eerder gepubliceerde artikels over MPM & Oudenaarde M477: lees hier