Briefing uit SeaTalk editie 3

World Explorer vanuit Zeebrugge

Vanaf april 2022 zal de World Explorer regelmatig te zien zijn in de haven van Zeebrugge. Dit hybride expeditieschip van de Portugese investeringsgroep Mystic Invest wordt voor een periode van acht maanden gecharterd door Rivages du Monde. Deze Franse cruise-organisator tracht nu ook een deel van de Belgische cruisemarkt te veroveren. Ze onderscheiden zich door hun kleinere schepen, hun persoonlijke en  Nederlandstalige service en hun unieke vaarroutes, waar grote cruiseschepen niet kunnen komen.

World Explorer Cruise schip

Varen, beleven, dromen

De World Explorer is in vaart sinds 2019 en beschikt over de nieuwste technologieën zoals GPS-positionering. Het zijn de navigatiesystemen die het schip op zijn plaats houden, zodat men niet voor anker hoeft te gaan en bijgevolg de zeebodem niet beschadigt. Het schip biedt ruimte aan 190 passagiers.

In april 2022 vertrekt het schip vanuit Zeebrugge voor een eerste reis van Rivages du Monde richting Madeira en de Azoren. In mei volgt het schip de Atlantische kusten van Lissabon tot Normandië, gevolgd door een cruise vanuit Le Havre naar Ierland die eindigt in Zeebrugge. Ook voor de zomermaanden werd de expeditie reeds uitgestippeld.

Trendsetter

Rivages du Monde probeert steeds nieuwe bestemmingen aan te bieden. Zo was zij in 2004 de eerste maatschappij die kustcruises in Kroatië voorstelde. Een nieuwe bestemming in 2022 wordt Albanië.

Meer info: Rivages du Monde

Auteur: Redactie SeaTalk
Foto’s: Rivages du Monde – PR