Opening nieuwe kantoren ECA ROBOTICS

Inlandse know-how aan de basis van de Belgische Marine 2.0

minister, burgemeester en ondernemers

Zowel de Belgische als de Nederlandse marine kozen recent voor Belgium Naval & Robotics voor levering van twaalf nieuwe mijnenjagers en bijbehorende drones. Het consortium, bestaande uit Naval Group en ECA GROUP, opende op 22 september 2021 hun nieuwe kantoren in Moeskroen. Het was als vanzelfsprekend dat zowel minister van Defensie Ludivine De Donder als tal van hogere marine-officieren de inhuldiging van het pand bijwoonden.

In het gebouw zal het nieuwe hoofdkantoor en het R&D-centrum van ECA ROBOTICS gehuisvest zijn. Terwijl er al 18 medewerkers, waaronder 7 ingenieurs, bezig zijn met de verdere ontwikkeling van innovatieve producten voor mijnopruiming, is de wervingen om de teams uit te breiden nog aan de gang. Uiteindelijk zullen hier ongeveer 25 medewerkers aan de slag kunnen.

“Dit nieuwe pand ondersteunt de groei die ECA ROBOTICS België momenteel doormaakt. Het getuigt van de versnelling inzake recente ontwikkeling van onze technologieën”, aldus Steven Luys, CEO van ECA ROBOTICS België.

Naast de burgemeester van Moeskroen, uitte ook Ludivine Dedonder, minister van Defensie, haar enthousiasme voor dit project: “Als minister vind ik het belangrijk om hier vandaag te zijn, want het is een mooi voorbeeld van samenwerking tussen defensie en industrie, in het belang van onze veiligheid. Het onderzoek en de ontwikkeling die ze hier voeren, helpt de basis te leggen voor onze Belgische Marine 2.0, met nieuwe technologieën die onze positie als wereldautoriteit op het gebied van mijnbestrijding verder zullen versterken. Defensie, het bedrijfsleven en de academische wereld hebben hier de mogelijkheid om samen te werken om een ​​veilige toekomst voor ons land en zijn mensen te creëren.”

Een uitgebreid interview met CEO Steven Luys over dit bedrijf lees je in onze nieuwe editie van SeaTalk, beschikbaar vanaf 22 november.

ECA Robotics affiche

Auteur: redactie SeaTalk
Foto: ECA ROBOTICS PR