Actua november 2022

MSC zet in op duurzamer cruisen met de World Europa

13 november 22 – Vanavond wordt het nieuwe vlaggenschip van MSC Cruises, de World Europa, officieel gedoopt in een traditionele maritieme ceremonie in in de gloednieuwe Grand Cruise Terminal in Doha, Qatar.

MSC World Europa

Klaar voor de toekomst

MSC World Europa vertegenwoordigt de toekomst van cruisen als ’s werelds grootste milieugerichte cruiseschip, dat ook op het gebied van design en gastenervaring nieuwe wegen inslaat. Met 22 dekken, 215.863 GT’s, een breedte van 47 meter, 40.000 m2 openbare ruimte en 2.626 kajuiten is MSC World Europa een ultramoderne stedelijke metropool op zee die een ware wereld aan verschillende ervaringen biedt en een nieuwe standaard voor de cruise-industrie zet.

Nieuwste milieutechnologieën

MSC World Europa is het eerste LNG-schip in de vloot van MSC Cruises en het meest milieuvriendelijke tot nu toe. De brandstof waarop ze vaart, vloeibaar aardgas (LNG), is een van de schoonste scheepsbrandstoffen ter wereld die op grote schaal beschikbaar is en zal een sleutelrol spelen in het koolstofvrij maken van de internationale scheepvaart. Het elimineert vrijwel alle lokale luchtverontreinigende emissies zoals zwaveloxiden en vermindert stikstofoxiden tot 85%. LNG speelt ook een belangrijke rol bij de beperking van de klimaatverandering, aangezien het de CO2-uitstoot met 25% vermindert en de weg vrijmaakt voor de invoering van duurzame niet-fossiele brandstoffen, waaronder groene waterstof.

SOFC-technologie

MSC World Europa is ook het eerste moderne cruiseschip ter wereld met de gloednieuwe SOFC-technologie (solid oxide fuel cell) die wordt aangedreven door vloeibaar aardgas (LNG). Het schip zal een SOFC-demonstrator van 150 kilowatt bevatten die LNG zal gebruiken om op zeer efficiënte wijze elektriciteit en warmte te produceren aan boord door middel van een elektrochemische reactie. Het wordt een testbed om de ontwikkeling van brandstofceltechnologie voor hedendaagse cruiseschepen te versnellen en biedt mogelijkheden om in de toekomst hybride aandrijvingsoplossingen mogelijk te maken.

Meecruisen?

MSC World Europa vertrekt op 25 maart 2023 vanuit Dubai naar de Middellandse Zee en zal vanaf de zomer cruises van zeven nachten aanbieden in de Italiaanse havens Genua, Napels en Messina, evenals in Valletta op Malta, Barcelona in Spanje en Marseille in Frankrijk.

Tekst & video: redactie
Foto’s: MSC Cruises