Actua

Vind je weg op het water dankzij de innovatieve Pleasure Boating-app

affiche pleasure boating app FOD Mobiliteit

Als het zomerseizoen zich aandient, trekt zeilen en motorvaren velen aan. Maar hoe kun je zonder zorgen genieten van deze avonturen? Met de innovatieve app Pleasure Boating, een initiatief van de FOD Mobiliteit en Vervoer, vind je nu alle essentiële informatie voor een veilige tocht op het water. Deze handige tool is te downloaden in zowel de Google Play Store als de Apple App Store.

Gepersonaliseerde informatie voor elke vaarder

Wat deze app uniek maakt, is het feit dat de informatie specifiek wordt aangepast aan het type vaartuig en het gebied waarin je wilt varen. Alle noodzakelijke gegevens, van je vaarbrevet tot de benodigde uitrusting, zijn binnen handbereik dankzij deze digitale assistent.

Plan je tocht en navigeer zonder zorgen

Plan je eigen avontuur, of je nu de binnenwateren van België wilt verkennen of het Belgische gedeelte van de Noordzee wilt trotseren. De app zal je precies vertellen welke uitrusting je nodig hebt en waar je rekening mee moet houden. Bovendien biedt de app een digitale versie van je vaarbrevet en informatie over je geregistreerde vaartuigen. Mocht er toch iets misgaan, dan kun je met de SOS-functie eenvoudig de hulpdiensten bereiken.

Gebouwd in samenwerking

De Pleasure Boating-app is ontstaan uit nauw overleg met de recreatieve vaarsector en de booteigenaren zelf. Er is veel zorg besteed aan het testen van de app met eindgebruikers om ervoor te zorgen dat deze aan hun behoeften voldoet. Via enquêtes werd er vooraf gepeild naar de wensen van de recreatieve vaarders. Daarnaast hadden de gebruikers tijdens het ontwikkelingsproces meerdere malen de gelegenheid om feedback te geven tijdens workshops en gebruikerstests. Deze samenwerking resulteerde in een app die zowel voor als door de pleziervaarder gemaakt is.

Info: Minister van Noordzee