Vier Alaska Day in stijl

Holland America Line Cruiseschip in Alaska

Op 18 oktober herdenken de inwoners van Alaska de dag waarop het grondgebied officieel werd overgedragen van Rusland aan de Verenigde Staten in 1867. ‘Alaska Day’ is een feestdag die de rijke geschiedenis en unieke cultuur van deze noordelijke staat in de kijker zet. Voor iedereen die gefascineerd is door het ongerepte en mysterieuze landschap, is Alaska een gedroomde reisbestemming, zeker als dat kan aan boord van een cruiseschip.

Natuur in Alaska

Alaska wordt ook wel ‘The Last Frontier’ genoemd, en dat is niet voor niets. Het landschap varieert van uitgestrekte toendra’s tot gigantische gletsjers, met imposante bergen en diepe fjorden langs de kust. Glacier Bay National Park, bijvoorbeeld, staat bekend om zijn adembenemende gletsjers die enkel vanaf het water volledig tot hun recht komen. Maar dat is slechts een deel van wat Alaska te bieden heeft. Het binnenland, met de iconische berg Denali – de hoogste piek van Noord-Amerika – en het Yukon Territory, dat doordrenkt is van goudzoekersgeschiedenis, maken van Alaska een bestemming voor elke avonturier en natuurliefhebber.

De ‘Big Five’ en indrukwekkende wildlifespotting
Alaska staat bekend om zijn overvloed aan dieren in het wild, en het is de perfecte bestemming voor het spotten van de zogenaamde ‘Big Five’: grizzlyberen, kariboes, elanden, Dall-schapen en wolven. Denali National Park is een uitstekende plek om deze dieren in hun natuurlijke omgeving te zien. Daarnaast herbergt de staat ook tal van andere fascinerende dieren, zoals walvissen, otters en zeearenden, die je met wat geluk kunt spotten tijdens je bezoek. De beste tijd om walvissen te zien is van april tot november, wat samenvalt met het cruiseseizoen, terwijl zeehonden vaak te vinden zijn in de kenmerkende gletsjerbaaien en langs de kustlijn.

beer in Alaska

Een reis door de tijd in de Yukon
De Yukon, hoewel niet altijd op de radar van reizigers, is een stukje ongerepte natuur dat je meeneemt naar de dagen van de Klondike Gold Rush. Hier volg je het spoor van de goudzoekers en ontdek je historische plekken zoals Dawson City en Whitehorse, waar de verhalen van vroeger tot leven komen. Voor wie meer wil dan alleen kijken, zijn er tal van avontuurlijke activiteiten mogelijk, van wandelingen door het wilde binnenland tot rivieravonturen.

Waarom een cruise overwegen met Holland America Line?

Familie tijdens cruisevakantie aan boord van het schip
Hoewel er veel manieren zijn om Alaska te verkennen, biedt een cruise een unieke ervaring om de ongerepte natuur van het gebied van dichtbij te beleven. Holland America Line, van oorsprong een Nederlandse rederij met meer dan 150 jaar ervaring, weet precies hoe zij haar gasten in hun behoeften kan voorzien. Inmiddels is de rederij Amerikaans en is Engels de voertaal, maar aan boord zijn vele Nederlandstalige bemanningsleden aanwezig, en alle informatie is ook in het Nederlands beschikbaar. Met meer dan 75 jaar ervaring in Alaska en exclusieve routes naar Glacier Bay National Park, samen met het enige cruisetraject naar de Yukon, zorgt Holland America Line voor een comfortabele en inspirerende reis. Voor reizigers die de schoonheid van Alaska op een ontspannen manier willen ontdekken, is een cruise met Holland America Line een uitstekende optie.

Meer info: www.hollandamerica.com/nl/nl
Foto’s: Holland America Line

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie SeaTalk