Nieuwpoort opent nieuw belevingscentrum ‘GarnaalVerhaal’

Garnalen pellen. Foto: Visit Nieuwpoort

Nieuwpoort heeft zijn maritieme positie verder versterkt met de opening van het multimediale belevingscentrum ‘GarnaalVerhaal’. Dit centrum, geopend op 19 oktober en gevestigd in de vismijn van Nieuwpoort, biedt bezoekers een unieke inkijk in de wereld van de kustvisserij en de reis van de grijze garnaal, van zee tot op het bord. Met interactieve elementen, zoals VR-brillen waarmee je een nachtelijke vangst kunt meemaken, en QR-codes die verhalen van lokale vissers ontsluiten, wordt het leven van de garnaal tastbaar gemaakt voor een breed publiek.

Oktober: maand van de garnaal

De keuze om het belevingscentrum in oktober te openen is geen toeval. Deze maand staat in Nieuwpoort volledig in het teken van de grijze garnaal, een van de belangrijkste vangsten van de lokale visserij. Elk jaar worden er diverse activiteiten georganiseerd om dit streekproduct te promoten, waaronder garnaalpelwedstrijden en proeverijen. De lancering van ‘GarnaalVerhaal’ sluit naadloos aan bij deze festiviteiten en versterkt de ambitie van Nieuwpoort om dé maritieme hoofdstad van de garnaal te worden.

Nieuwpoort affiche Maand van de garnaal

Toerisme en culinaire beleving

‘GarnaalVerhaal’ is een initiatief binnen het relanceproject ‘Beleef de Noordzeegarnaal’ van Toerisme Vlaanderen, dat zich richt op culinaire beleving. De stad Nieuwpoort investeerde 40.000 euro in het project, waarvan 60% werd gesubsidieerd door Toerisme Vlaanderen. Volgens Kris Vandecasteele, schepen van Visserij, speelt het project een cruciale rol in het toegankelijk maken van de visserij voor een breder publiek en het promoten van de Nieuwpoortse garnaal als een uniek streekproduct.

Meer info: www.visit-nieuwpoort.be/nl/zien-en-doen/vismijn

Foto: Facebook – Visit Nieuwpoort

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie SeaTalk